sobota, 22 października 2016

Słów kilka o warsztatach kulinarnych!

Nie wiem czy pamiętacie, dwa tygodnie temu w sobotę wspólnie z dzieciakami zwiedzaliśmy jaskinię - Cova Morella, a dziś na warsztatach kulinarnych uczyliśmy się jak przygotować chleb i quelis, czyli popularne na Majorce ciasteczka w wersji słodkiej lub słonej. Co tu dużo mówić, chyba nam się udało. Upiekliśmy 12 chlebków w różnych kształtach i kilkadziesiąt słonych quelis. Dzieciaki miały sporo frajdy, ja zresztą też :) Na koniec zjedliśmy pa amb oli, czyli chleb z oliwą + ewentualnie z innymi dodatkami (miąższem z pomidorów, jamón serrano itp.).

 Warsztaty kulinarne/fot. Inez
 Warsztaty kulinarne/fot. Wiśnia
 Sprawdzamy czy upieczone/fot. Wiśnia 
 Sprawdzamy czy upieczone/fot. Wiśnia 
 Praca wre/fot. Wiśnia